
عوارض بلیچینگ دندان
یکی از عوارض بلیچینگ دندان، استفاده از محصولات بلیچینگ خانگی است. این محصولات از آنجایی که حاوی غلظت بالاتری از مواد سفیدکننده هستند؛ موجب تحریک لثهها و حساسیت دندانها میشوند. همچنین استفاده نادرست از این محصولات میتواند منجر به آسیب به مینای دندان و تغییر رنگ غیر یکنواخت شود. بنابراین، توصیه میشود قبل از استفاده از محصولات بلیچینگ خانگی با دندانپزشک مشورت کنید. در ادامه به برخی از عوارض بلیچینگ دندان که ممکن است برایتان پیش بیاید، اشاره میکنیم:

حساسیت دندان ها
از این مورد به عنوان یکی از شایعترین عوارض بلیچینگ میتوان نام برد. بروز حساسیت دندان ها می تواند در حین انجام این عمل یا پس از آن رخ دهد. احساس سوزش یا درد هنگام خوردن غذا یا صرف نوشیدنیهای سرد و گرم خواهد بود. معمولا این حساسیتها موقتی هستند و پس از چند روز کاهش می یابد؛ اما در برخی موارد با تداوم آن، بهتر است با دندانپزشک خود مشورت کنید. بهتر است بدانید جهت درمان حساسیت دندان میتوانید در صورت تجویز پزشک از فلوراید یا خمیردندان ضدحساسیت و حاوی نیترات پتاسیم استفاده نمایید.
تحریک لثه ها
مواد مورد استفاده برای بلیچینگ بسیار قوی بوده به همین دلیل تماس مواد سفیدکننده با لثه ها، احتمال سوزش و تحریک بافت آن وجود دارد. این تحریک میتواند منجر به افزایش بروز قرمزی، تورم و درد در لثه ها شوند. البته لازم به ذکر است دندانپزشک قبل از شروع درمان، بافت لثه را از دندان جدا می کند تا هیچگونه آسیبی به لثه یا دندان های شما وارد نشود. همینطور به منظور جلوگیری از حساسیت لثه ها می تواند از محافظ های مخصوص و پوشش برای آنها استفاده کند.
ایجاد تغییر رنگ غیریکنواخت در دندان
در برخی موارد احتمال تغییر یا غیر یکنواخت شدن رنگ دندان با بلیچینگ وجود دارد. این مشکل معمولاً به دلیل تفاوت در جذب مواد سفیدکننده توسط دندان ها رخ می دهد و موجب ایجاد لکه های سفید یا زرد روی دندانها خواهد شد. به منظور جلوگیری از بروز این مشکل، دندانپزشک از روشهای مختلف برای اطمینان از توزیع یکنواخت مواد سفیدکننده استفاده میکنند. البته گاهی اوقات با انتخاب متخصص دندانپزشک کم تجربه و استفاده نادرست از مواد ممکن است دندان ها به صورت یکنواخت سفید نشوند.
سوزش و درد دندان
سوزش دندان یکی از شایع ترین عوارض های این روش شناخته شده است. شما عزیزان ممکن است در حین انجام کار یا چند ساعت بعد از سفید کردن دندان، مقداری درد یا سوزش احساس کنید که این موضوع اصلا نگران کننده نیست ولی این موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید. البته در برخی موارد این عارضه بنا به دلایلی اعم از کم آبی بدن، نفوذ مواد شیمیایی به عصب دندان، قرار گرفتن دندان در معرض دمای بسیار بالا بوجود می آید.

راههای پیشگیری و مدیریت عوارض
به منظور کاهش و مدیریت عوارض ناشی از بلیچینگ دندان، راهکارهای زیر به شما توصیه می شود. برای کاهش و مدیریت عوارض بلیچینگ دندان، میتوانید از راهکارهای مراقبت از بلیچینگ استفاده کنید که عبارتند از:

- مشاوره با دندانپزشک: به منظور استفاده و انتخاب روش مناسب برای نیاز شما، بهتر است قبل از انجام هر اقدامی با دندانپزشک خود مشورت کنید. در این شرایط کلیه عوارض و ویژگیهای روش انتخاب شده بررسی و برایتان بهترین تصمیم اتخاذ میشود.
- محافظت از لثه ها: در صورت استفاده از محصولات سفیدکننده خانگی، بهتر است از محافظها و پوششهای مخصوص لثه استفاده کنید تا عوارض آن به حداقل کاهش یابد.
- استفاده از محصولات با کیفیت: در صورت انتخاب صحیح پزشک متخصص در این زمینه و استفاده از محصولات باکیفیت، عوارض ناشی از بلیچینگ به حداقل کاهش خواهد یافت.
- یکسری بایدها و نبایدها در رابطه با تغذیه مناسب بعد از انجام بلیچینگ وجود دارد که بهتر است آن را رعایت کنید. حداقل به مدت 2 روز از مصرف غذاهای رنگی خودداری فرمایید. در صورت مصرف غذا و نوشیدنی های رنگی، دندان های خود مسواک بزنید. بعد از درمان از مصرف غذاهای تحریک کننده مانند غذاهای گرم، سرد و اسیدی اجتناب کنید.
- در صورت بروز درد و التهاب با مشورت و تجویز پزشک میتوانید از داروهای مسکن و ضدالتهاب استفاده نمایید.
- حداقل به مدت 1 الی 2 هفته قبل از انجام بلیچینگ جهت کاهش حساسیت از خمیردندان های ضد حساسیت استفاده نمایید.
- حتما بعد از درمان، لثه و دندان های خود را آب گرم ماساژ دهید.
- حتما بهداشت دهان و دندان را رعایت نمایید زیرا این کار منجر به ماندگاری بالا بلیچینگ می گردد.
سوالات متداول
- آیا بلیچینگ برای همه مناسب است؟ بلیچینگ برای همه افراد مناسب نیست. افرادی که دندان های حساسی دارند، مشکلات لثه ای، یا دندانهای ترک خورده یا پوسیده دارند، باید قبل از اقدام به بلیچینگ با دندانپزشک مشورت کنند.
- چگونه میتوان عوارض بلیچینگ را کاهش داد؟ برای کاهش عوارض بلیچینگ، میتوانید از خمیردندان های مخصوص دندان های حساس استفاده کنید و از مصرف غذاها و نوشیدنی های داغ یا سرد بلافاصله بعد از بلیچینگ خودداری فرمایید.
- عوارض بلیچینگ دندان تا چه مدت باقی می ماند؟ معمولا عوارض بلیچینگ دندان کوتاه مدت بوده و اغلب پس از چند روز به تدریج بهبود می یابند. معمولا عوارض آن شامل حساسیت دندان ها و التهاب لثه ها باشند که در عرض یک هفته کاهش می یابند.
- آیا بلیچینگ دندان درد دارد؟ بلیچینگ معمولا بدون درد بوده و اکثر افراد هیچ تجربه ناخوشایندی ندارند. با این حال، تیر کشیدن یا حساسیت دندان بعد از بلیچینگ ممکن است به دلیل تغییر دمای ناگهانی رخ دهد.
- آیا بلیچینگ دندان مضر است؟ بلیچینگ دندان دارای مزایا و معایب متعددی است و میتواند مضر باشد. اما در صورتی که به درستی و تحت نظر دندانپزشک انجام شود، ایمن است. اگر مراقبت های لازم رعایت شود خطرات آن به حداقل می رسد.
نتیجه گیری
با توجه به مطالب ذکر شده در بالا نتیجه می گیریم، بلیچینگ دندان یکی از بهترین و موثرترین روشهای زیبایی دندان شناخته شده است. اما این روش در برخی موارد با عوارض هایی اعم از حساسیت دندان، آسیب دیدگی مینای دندان، تحریک لثه، تغییرات غیرطبیعی همراه باشد. بنابراین جهت جلوگیری از اینگونه عوارض این روش توسط بهترین دندانپزشک تهران انجام شود. با رعایت نکات ایمنی و مشاوره با دندانپزشک، میتوانید این عوارض را به حداقل برسانید و از نتایج مطلوب بلیچینگ دندان بهرهمند شوید.